3. Inspiració i referents

El primer que hem fet després d’estudiar i analitzar les vostres necessitats i condicionants de l’encàrrec ha estat cercar referents que ens puguin inspirar en la part creativa. Es tracta de fer connexions noves entre diferents àmbits. 

logomoire.png

1

La cultura mediterrània

El mosaic és una referència inspiracional immediata quan cercam construcció modular amb un “toc del Sud”. No és casual que en la tradició grega, romana i també àrab s’hagi fet servir d’una manera o altra el mosaic i les representacions geomètriques formant patrons.

Mosaics a la Grècia antiga

Mosaics a Roma

Mosaics àrabs

Rajoles hidràuliques

2

Els post-its

A banda de ser una eina molt útil, a ningú no se li escapa que els post-it permeten un ús creatiu i que poden ser molt inspiradors per aquest projecte. Ens serveixen per senayalar, per fer connexions, es poden reordenar, tenen diferents colors…

3

El Game of Life de John Conway

El Joc de la Vida és una font infinita d’inspiració. Es tracta d’un sistema de regles senzilles que, a mesura que es repeteixen, generen efectes sorprenents. A nosaltres ens serveix, per exemple, com una metàfora de la transformació social. Vos convidam a veure aquest petit vídeo que explica bastant bé en què consisteix:

Aquí podeu provar el Joc de la Vida

Hem adaptat aquesta senzilla aplicació perquè pogueu provar el Joc de la Vida canviant les configuracions i experimentant tant com volgueu!

Molt inspirador

El Joc de la Vida és molt inspirador per a qualsevol ment creativa. Existeixen artistes que creen les seves obres mitjançant art generatiu. Algunes d’aquestes obres parteixen d’autòmates com els de Conway. També existeix la possibilitat de fabricar un kit de leds per reproduir el Joc de la Vida

Més informació