L'Encesa 2022

Encàrrec

“LA PARAULA MOVIMENT ENS PROPOSA CANVIAR DE LLOC O DE POSICIÓ”

+ llum + Op-art + efectes òptics + geometria

Proposta

El concepte que hem estat treballant és el següent: què passaria si el moviment, en lloc d’estar en el cartell, està en les persones que el miren? I si fem una imatge gràfica que convidi l’espectador a moure’s per veure-la?

Ens hem inspirat en algunes creacions d’art urbà que juguen amb la perspectiva i les il·lusions òptiques. Per exemple, les obres d’Aakash Nihalani.

Proposta

Despres de recollir les vostres observacions hem continuat pulint i experimentant per tal de trobar una proposta atractiva  per a la imatge de L’Encesa 2022.

Algunes de les millores que hem fet:

  • Hem incorporat més color perquè no sigui tan fosc.
  • Hem fet que la proposta pugui funcionar amb fons negre i fons blanc, de manera que es puguin aplicar les dues al mateix temps a diferents aplicacions (per exemple, en negre al clip per xarxes socials i en blanc al programa de mà).
  • Hem cercat una integració més fina i elegant entre les lletres i els elements de la composició.
  • Hem donat major importància jeràrquica a les dates.

Experiments anamòrfics

Volem que la imatge experimenti amb el canvi de posició de l’espectador. És per això que hem fet alguns experiments senzills per veure com podria funcionar. Hem trobat tècniques que permeten que, des d’un punt de vista concret, la figura es vegi bé. Pensam que això convida a explorar i a moure’s per trobar el punt de vista correcte.

Proposam la construcció d’una instal·lació física (que podem construir nosaltres mateixos) que mostri fins a 3 missatges i/o il·lustracions diferents, si se la mira des de 3 punts de vista concrets situats en l’espai al voltant. Podria servir com a photocall.